ZEO разпраща безалкохолни по домовете

ZEO разпраща безалкохолни по домовете

ZEO разпраща безалкохолни по домовете

Британските производители на безалкохолни напитки за възрастни ZEO избраха нестандартен начин да проведат своята in-store маркетингова кампания. В подбрани супермаркети от веригата Tesco те предоставиха възможността на клиенти да вземат специална брандирана чанта ZEO, с която после да получат безплатни семпли на марката директно в своя дом.

Механиката на промоцията изискваше от клиентите, които искат безплатно кашонче от 6 бутилки ZEO, да поставят брандираната торба пред своята врата, а екип на марката след това ги пълни с бутилките. Целта на кампанията бе продуктът да достигне до влиятелни консуматори директно в техния дом. Освен безплатните мостри, желаещите получават информационна бланка за продуктовата гама марката, както и ваучер за отстъпка от продуктите в супермаркети Tesco.

„Това е амбициозна промоционална кампания, която има за цел да предложи на консуматорите да се докоснат до вкусовете ни. Наши проучвания доказват, че когато опитат нашите три различни вкуса, хората харесват поне един от тях“, заяви Mark Young, изпълнителен директор на Freedrinks, компанията-собственик на ZEO. „От началото на кампанията отбелязваме значителен ръст на продажбите ни и партньорството ни с Tesco допринася за това. Доста нестандартно е да намериш пакет от 6 бутилки на своя праг и се надяваме ръстът да продължи“, добави той.

„Използвайки нестандартния подход и тартегирайки директно вратите на хората, ние достигаме до правилните хора, които наистина искат да опитат вкусовете на ZEO и да се насладят на тях“, споделя Julie O’Neill, мениджър в агенция TNT Post, която стои зад кампанията на марката.


Последни публикации:

Leave a Comment

Post