Ученическа спортна олимпиада Глобул Старт

Ученическа спортна олимпиада Глобул Старт

Ученическата спортна олимпиада Глобул Старт за нас бе едно събитие с голяма сложност. Нашите приятели от Глобул поискаха да им помогнем с организирането на инициатива, която да промотира активния начин на живот и спортуването и ние не ги разочаровахме, въпреки големите мащаби.

DSC_0238Олимпиадата беше включена в официалния календар на МОН, като освен това то бе съгласувано с Българския олимпийски комитет както и с всички федерации на спортовете, които включваше. Всичко това бе наше дело, като координацията между различните институции бе изключително важна, за да може всичко да премине гладко.

Тази информация после трябваше да бъде предадена и съгласувана с всички училища в 8 от най-големите градове в България. Така общо 257 учебни заведения взеха участие, организирайки си вътрешни турнири, следвани от градски, за да се излъчи победител, който да представлява града на финалите в София.

Нашият екип се погрижи за логистиката, брандирането и анимациите на финалната надпревара на стадиона в Националната спортна академия. Ние организирахме транспорта на победителите по градове до столицата и настаняването им в хотел.

Лица на надпреварата бяха председателят на БОК Стефка Костадинова и световната шампионка в бягането Ивет Лалова.

РЕЗУЛТАТИ

  • 8 града се превърнаха в спортни арени в хода на кампанията
  • 257 училища се включиха в инициативата
  • Над 1500 ученици взеха участие в игрите

Последни проекти: