Фотосафари край Етъра

Алфа Моменти 2012 (Трявна)

Каква по-хубава изненада за един фотограф от това да го заведеш в един от най-красивите градове в България, да му дадеш най-новият фотоапарат Sony и да го „караш” да снима нон-стоп в продължение на 3 дни? Точно по този начин ние организирахме представянето на пълноформатния фотоапарат Alpha SLT-A99, NEX-6 и NEX-5R за нашите приятели от Sony и техните партньори от Alphaforum.net.

От 19 до 21 октомври 2012 година заведохме специално подбрана група български фотографи в приказна Трявна, където им бяха предоставени за атестация най-новите попълнения във фото-арсенала на Sony. Една седмица преди това, фотографите Енчо Найденов и Делян Марков получиха възможността да тестват фотоапаратите и да споделят впечатленията си пред своите колеги и журналисти на специално организиран уъркшоп.SONY DSC

За да демонстрираме качествата на новите фотоапарати и нагледно, организирахме два фотоконкурса- за професионалистите и за журналистите, които също дойдоха да уважат събитието. Професионалистите трябваше да уловят най-ефектния кадър от спаринг по фехтовка, изпитвайки невероятната скорост на фотоапарата и хибридния му автофокус, който позволява снимките да бъдат перфектни. Напредналите любители фотографи пък трябваше да уловят най-впечатляващия есенен пейзаж. Специално посещение до архитектурно-етнографския комплекс „Етър” значително улесни фотосафарито в търсене най-запомнящата се снимка.

Победителите в конкурса за професионалисти получиха ваучер на стойност 500 лева за продукти на Sony, докато наградата в конкурса за напреднали бе фотоапарат Sony.

РЕЗУЛТАТИ

  • Над 60 водещи български фотографи и журналисти посетиха събитието
  • Фотографите и журналисти имаха възможност предварително да тестват апаратите
  • Представихме новите апарати Sony по уникален начин
  • Демонстрирахме техните предимства пред професионалисти и любители фотографи
  • Улеснихме фотографите, като им осигурим подходящите места за хубави и атрактивни снимки
  • Участниците получиха ценна информация за нова техника директно от експертите на Sony

Последни проекти: