Facebook атакува YouTube

Facebook атакува YouTube

Facebook атакува YouTube

Годишната конференция за разработчици на Facebook “f8″ и тази година не изневери на себе си и ни показа, че компанията гледа в бъдещето и ще продължава да променя света, в който живеем. Събитието се провежда в Сан Франциско (Калифорния) и първият му ден бе благодатен на новини. Най-сериозният извод, който можем да направим от първия ден е, че социалката сериозно навлиза във видео-битката и ще бъде основен конкурент на YouTube съвсем скоро. Ето и няколко от тях:

-приложението Facebook Messenger се превръща в мощна платформа, която ще помага на бизнеса да достига до хората по-лесно и обратно. Всичко това ще позволи изработка на приложения от програмисти за платформата.

- предвижда се комуникация (чат) с бизнесите, посредством Messenger, което се тълкува като нов вид support услуга, която ще промени маркетинга в основите му.

- нов вариант на интегрираните коментари от Facebook във Вашия сайт – разговорът ще е само един, което означава все по-социална важност на сайтовете.

- нов видеоплеър с код-генератор за embed-ване на видеата, които качвате директно на сайта си. Огромна крачка към събарянето на YouTube като доминант във видео нишата. За сега не се говори за монетизация, но Facebook иска да навлезе по-бавно в този етап от своето видео-развитие.

- създадено е изцяло ново видео API, което е достъпно само за програмиране засега. Скоро и за редовни потребители.

- нова мрежа от външни сайтове, които партнират на Facebook за по-добро потребителско преживяване.

- потвърдено бе, че News Feed алгоритъмът е напълно отделен от ads алгоритъма. Ботовете, които разглеждат organic и тези за paid медията са отделни

- интересно е, че от Facebook споменаха за ключови думи, които са нужни на всяка страница за успеха на всеки пост в алгоритъма.

- рекламните статистики от всички Ad канали ще влизат на едно място.

И всичко това само повреме на първия ден. А днес шоуто продължава. Не го пропускайте. Гледайте безплатно ТУК. Ако имате интерес към дигиталния маркетинг – за нас ще бъде удоволствие да помогнем.


Последни публикации:

Leave a Comment

Post