6 съвета за промоциите ви около празниците

6 съвета за промоциите ви около празниците

6 съвета за промоциите ви около празниците

Предлагаме на вашето внимание 6 тренда, които всеки маркетолог трябва да следи при организирането на своите промоции по време на големи празници. По този начин, вие ще бъдете една стъпка пред своите конкуренти и ще спечелите голяма част от консуматорите на своя страна.

 

1. Конкурентни цени

Въпреки, че в началото на 2014-а година големите търговски центрове обявиха огромни загуби точно поради гоненето на конкурентни цени, тази тенденция няма изгледи да приключи. Опасната надпревара, която може да приключи само ако цената удари 0, остави повечето търговци в недоумение какво могат да направят, за да привлекат клиентите на своя страна без да обезценяват своята марка или пък да жертват своите печалби.
По-добро решение от конкуриране на цените на другите е еднократни отстъпки, с които ще намалявате поетапно своите продукти. Така ще поддържате добър имидж на бранда и печалбите ще изглеждат добри, докато цените ви са конкурентни на другите.

 

2. Излагане на стоките или услугите

Т.нар. showrooming (отиването в магазина да се види и пробва нещо, преди то да бъде купено на по-ниска цена през Интернет) продължава да набира популярност, особено с напредването на технологиите. Въпреки, че пазаруващите все още искат да отидат в истински магазин, поведението им се е променило. Сега те може да го направят само за да докоснат или изпробват нещо, само за да си го поръчат по-късно.

 

3. M-commerce

2014-а година беляза бум на мобилните приложения за пазаруване. Марките, които разработят свои собствени такива също ще имат голям успех по време на празнични дни. Според списание Fortune, магазините Target обявиха през май, че хората които ползват тяхното приложение Cartwheel, което издава купони за отстъпки, харчат с 30% повече когато посещават магазините им.

С течение на времето обаче, консуматорите все повече ще намаляват броя приложения, които си свалят и инсталират на своите смартфони, така че качеството ще стане водещо – оферти, пазаруване, социални придобивки и съдържание.

 

4. Преминете бариерата на споделяне на данни

Около 50% от клиентите заявяват, че не биха искали да споделят своето местоположение от мобилно устройство. Заради засипването с огромни количества информация обаче, хората все повече и повече се отварят към идеята за филтриране на информацията, която достига до тях, на база различни показатели. Маркетолозите обаче трябва да внимават, тъй като дори да организират промоция на свой продукт или услуга на база локацията на магазина, искането от потребител да сподели своите GPS координати може лесно да го откаже от покупката. Ако не внимават, може да срещнат същия негативизъм, който Facebook срещна със своите реклами.

 

5.  Абонаментни услуги

Това не е нов похват, но определено набира популярност заради Интернет. Малък контингент от хора, който обаче има изключителна покупателна способност, е готов да се снабди с всичко от тоалетна хартия за година напред до това да получава всеки месец най-новите козметични продукти на прага на своя дом.

 

6. Цената преди удобството

Въпреки че подаръците са важни за днешните консуматори, всъщност цел номер 1 пред тях според проучвания се оказва желаението да „прецакат продавача“, като купят нещо по-евтино. Те са готови да обикалят и дори да си поръчат продукт или услуга онлайн, стоейки в магазина на въпросната марка, държейки същия продукт в ръка, само и само да го вземат на по-ниска цена. Това, в комбинация с нарастващия брой предлагани отстъпки и желанието за годишни абонаменти, е показателен за стремежа на консуматорите към най-ниската възможна цена.

 

Theresa Wabler, Global Director по маркетинг във фирма parago, световен лидер на пазара за ангажираност на клиенти

 


Последни публикации:

Leave a Comment

Post