5 начина да увеличите продажбите си

5 начина да увеличите продажбите си

5 начина да увеличите продажбите си

Все повече марки в търговския сектор прибягват до използване на множество комуникационни канали, предавайки едно и също послание, за да увеличават продажбите си. С времето тяхната работа се подобрява, но все още те се спират върху тромави тактики, които затормозват потенциалните клиенти и ги отблъскват от правенето на покупка.

„Лекотата на пазаруване все още не е приоритет за всички“, споделя George Skaff, шеф на маркетинга в агенция за комплексно обслужване TouchCommerce. „Много от марките са добри в оптимизирането на отделните си комуникационни канали, но преминаването от онлайн в офлайн канали и преминаването от устройство на устройство без да се губи основното послание на комуникацията и без да се повтаря информация все още липсва“.

Много от търговците са се обърнали към управление на връзката си с клиентите в опит да увеличат продажбите си. „Някои се справят доста добре в това отношение, за разлика от други“, отчита Nithi Vivatrat, която работи в агенция Clarabridge, която се занимава с управлението на връзките между клиенти и търговци. „Все още има доста накъде да се подобряват нещата обаче. Един клиент може да е много доволен от онлайн присъствието на марката, но да се разочарова от обслужването в магазина например“, добавя Vivatrat.

Ето и няколко съвета, които Skaff, Vivatrat и други експерти дават за това как може да се подобри преживяването на клиента.

 

Подобрете обслужването си

Марките не обичат особено да обръщат внимание на самото обслужване, но ако не го правят, капиталът, който влагат в маркетинг, ще бъде хвърлен на вятъра. Всъщност, според проучване, подобряването на обслужването на клиентите е водещо при определянето на лояността на клиентите към дадена марка. „Обслужването на клиентите трябва да става максимално бързо и лесно както онлайн така и на живо“, смята Linus Gregoriadis, директор изследвания в Econsultancy, които са направили проучването. „Границите между онлайн и офлайн що се отнася до преживяването на клиента по време на пазаруване са все по-размити“.

 

Правете стратегиите си от гледна точка на клиентите

Това е свързващото звено при мулти-каналната комуникация. С оглед големия избор на пазара, маркетолозите трябва да се поставят на мястото на клиента, за да видят какво точно биха предпочели те в една марка пред друга подобна. „Способността на марките да правят това, а не просто да конструират стратегиите си около клиентите, ни позволява да посрещнем нуждите на клиентите по качествен начин като по този начин те не просто ще станат наши лоялни партньори, но и ще препоръчват марката“, обяснява Donna Pahel, отговорник по дигитален маркетинг в софтуерната фирма EPiServer. „Марки, които са отдадени на гледната точка на клиента, ще пожънат успех“.

Освен това, марките трябва да конструират стратегиите си да бъдат гъвкави. „Поведението на клиента, а и технологиите, се променят много бързо. Марките трябва да имат това предвид и да са готови да правят бързи промени в стратегиите си“, добавя Pahel.

 

Мобилизирайте изживяването в магазините

Пазарът отдавна е минал фазата, в която марките се чудеха дали да имат мобилен уебсайт или уебсайт, който да е оптимизиран за мобилни устройства – това е нещо задължително. Сега обаче трябва да се обърне внимание на „мобилизирането“ на преживяването на клиента в магазина. Екипирането на персонала с мобилни устройства ще му помогне да предостави на клиента по-добро и по-персонализирано обслужване в самия магазин. „Всеки ползва мобилни устройства“, зявява Vivatrat. „Има елемент на подвижност и различни местоположения, които дори могат да помогнат за подреждаването на даден магазин“.

 

Преборете showrooming-а с по-умни промоции

Предлагането на персонализирани подходящи оферти на клиентите може да пребори т.нар. showrooming (пробването на стоки в магазин, преди те да бъдат купени от Интернет на по-ниска цена – б.р.) от тяхна страна. „Клиентите винаги ще търсят най-доброто предложение, за да закупят дадена стока и е работа на марките и техните маркетолози да ги убедят, че мястото, на което ще получат най-добра цена, са магазините“, казва George Skaff.

 

Оптимизирайте процеса на пазаруване

Amazon не винаги предлагат най-добрите цени, но въпреки това са предпочитано място за пазаруване и кошмар на много търговци. „Това е така, защото пазаруващите са доволни от начина, по който се пазарува в Amazon”, казва Vivatrat. „Щом искате да накарате хората да пазаруват от вас трябва да им предложите лесен начин да направят това“.


Последни публикации:

Leave a Comment

Post