Помощ от приятел във Facebook

Помощ от приятел във Facebook

Помощ от приятел във Facebook

Дигиталният свят е изпъстрен с мобилни приложения за изпращане и приемане на плащания, но нито едно не успя да спечели по-младата публика, така както Venmo. В първата четвърт на 2014-а, компанията достигна до почти 1 млрд плащания (29% повече от същия период година по-рано). Услугата на Venmo е лесна, проста, социална и преди всичко много бърза. Но тепърва предстоят сложни времена за тях, защото социалният гигант Facebook влиза в тази ниша със своето мобилно приложение Facebook Messenger.

Този вторник стартира пускането на услугата в САЩ (все още не е ясно дали и кога ще й се радваме в България). Facebook също залага на лесния и прост начин за употреба. За да изпратиш пари на приятел трябва да натиснеш иконата „$“, да въведеш сумата за изпращане и попълниш информацията за дебитната си карта. Трансферът се завършва, когато отсрещната страна попълни информацията за своята сметка.

„Целта на новата опция е да задържим потребителите по-дълго в приложенията. Изследванията ни показаха, че много от потребителите напускат Facebook Messenger, за да извършат финансова транзакция чрез друга платформа“ – споделя продуктовият мениджър на компанията Стив Дейвис.

Системата за протекция на плащанията е разработена изцяло от екип на Facebook, а според първоначалните мнения степента на сигурност е уникална за индустрията. През ноември 2014-а социалката обяви, че 500 млн души използват активно приложението. Изисква се само малък процент от тези потребителите да ползват новата услуга и Venmo ще има сериозен нишов конкурент.

 

 


Последни публикации:

Leave a Comment

Post