А ти харесал ли си тази страница?

А ти харесал ли си тази страница?

А ти харесал ли си тази страница?

Ако бизнесът ти има страница във Facebook, затегни коланите, настани се удобно, защото съвсем скоро „харесванията“ й може да спаднат драстично.

В следващите няколко седмици (стартът е на 12 март), Facebook ще изтрие харесванията на Вашата Facebook страница, идващи от неактивни и изтрити профили в социалната мрежа.

„Опитваме се предложим по-значими данни за бизнеса и да подсигурим актуалност на услугата“ – споделиха от компанията в свой  блог пост.

„Премахването на „харесвания“ от неактивни акаунти ще предложи много по-точна информация за моментното състояние в мрежата“ – се пише още в публикацията.

Facebook ще опита да постигне по-добра статистика и да намали количеството „spam“, на което сме свидетели ежедневно в социалката.

Първоначалните реакции на бизнеса са смесени, но с „пролетното си почистване“ Facebook ще предложи много по-добра услуга, а спадът в “харесванията“ не би трябвало да е голям за страници, които са управлявани спрямо тенденциите на маркетинга в социалните мрежи.

Facebook отбелязва, че при активиране на неактивен доскоро акаунт, то той отново ще се включи в листата с „харесвания на страницата“.

Въпросите, които се пораждат в главата на всеки маркетолог, занимаващ се със социални мрежи, са много.

Как Facebook определя неактивните профили, които да премахне?

Решението ще доведе ли до повече инвестиции от бизнеса за нови „харесвания“?

И това ли е главната причина Facebook да предприеме тази стъпка?

Ще повиши ли това ангажираността на потребилите към страниците?

И още много. Отговорите ще получим скоро. А дотогова „затегнете“ коланите, защото пролетното почистване на Facebook предстои.


Последни публикации:

Leave a Comment

Post